jobb

fick jobba idag igen på dagiset, började 07:30 så nu sitter jag på min rast :) jäkligt härligt att jobba faktiskt, men endå gott att man börjar lite sakta. jobbade i förregår, va hemma igår jobbar idag och sen är det helg.. hade nog inte pallat dra igång fullt med en gång, haha.. slutar iallafall 4 idag då ska jag hem till mina favoriter och mysa hela dagen/kvällen. funderar på vad vi ska äta idag också, hade behövt åka och handla men men.. jag har så himla mycket ideér på G, vill göra så mycket men eftersom att jag är en sån tankspridd person så börjar jag oftast på en massa saker samtidigt så blir det aldrig klart.. har pratat med min pappa och han gör mig verkligen taggad, har velat göra en sak jätte länge men aldrig fått tummen ur, pratade med mamma om detta för länge sen sen tog jag tag i det i början på denna månaden och sa att så fort vi får pengar ska vi åka & fixa detta så på söndag ska vi ta oss en tripp för att köpa det som behövs så hoppas jag att jag lyckas :)¨

snart är min rast slut så ha en fortsatt trevlig dag allesammans!


trött tröttare tröttast

sitter och dricker en kopp kaffe ihopp om att vakna till liv, är hur trött som helst! sov skit kasst inatt, vaknade säkert varannan timma och kollade på klockan, trodde att jag hade försovit mig haha.. är inte ett dugg taggad för att dra och jobba nu, brukar ju mysa med mitt hjärta på morgonen & hon har inte ens vaknat än så får inte säga hejdå, illa! nä bort med allt negativt! detta kommer att bli en kanon dag :)

 ville bara skriva godmorgon & hoppas ni får en kanon dag :) PUSSS


blogg.se appen = sämst..

jag vet inte hur det är för er andra men när jag ska slänga iväg ett inlägg från min mobil alltså från blogg.se appen så funkar det inte, fett störande då jag har försökt sen dagen då jag skaffade blogg.se vilket va för 2 veckor sen typ.. hoppas att det funkar snart, lätt att skicka iväg ett inlägg från mobilen när man är iväg ju :)

idag är det tisdag, tror ingen har missat det haha. jag & Nova har iallafall vart på öppnaförskiolan/babyöppet som alla andra tisdagar, kom lite sent idag bara nova somnade en halvtimma innan vi skulle gå sen skulle hon ha mat när hon vaknade + att hon bajsade preeecis när vi skulle gå så av med kläder och sen va vi redo att gå :) idag är jag verkligen jätte trött, vet inte varför har sovit bra inatt men känner mig matt kanske börjar bli sjuk, hoppas inte!! för imon ska jag jobba, Mikael har blivit permeterad (får gå hemma tills det kommer nya jobb till firman) vet inte alls hur länge men förhoppningsvis får han komma tillbaka snart, men tills dess ska jag jobba lite, ska bli skönt att komma ut lite dock är det på ett dagis så kanske inte får så himla mycket lung och ro haha men det ska bli skoj att träffa alla barn igen :)


jag & min going idag på öppnaförskolan <3

image description


bild problem.




man vill ju gärna ta mycket bilder på sina barn (iallafall jag) tar bilder varje dag vilket betyder att man har hur mycket bilder om helst på datan, rensa vad är det? jag är så himla dum och rensar inte varje gång jag lägger in bilderna på datan utan låter det vara och fyller på med mer bilder ännu mer bilder och sen har man hur mycket som helst som man ska gå igenom, ta bort och vrida den om den ligger åt fel håll. nästan hälften av bilderna är suddiga eller så kollar hon inte ens in i kameran haha.
som dessa bilder, skulle ta kort på henne igår blev säkert 30 kort men bara max 5 blev bra, min lilla tok.


pill pill pill jag kan inte sitta still

jag har suttit och fixat & trixat med bloggen i säkert 2 timmar nu, jag har nog världens sämta tålamod och har vart nära på att kasta in datan i väggen ett antal gånger iallafall första halvtimmen sen började jag sakta men säkert klura ut mer och mer hur allt funkar. är inte helt nöjd med bloggen än men just nu låter jag den vara som den är men det kanske dyker upp lite förändringar då & då när jag kommer på mer saker. väldigt svårt att fixa sin design här på blogg.se om man inte alls är van vid det (som jag va/är) på min gamla blogg stod det klart och tydligt "bakrundsfärg på rubrik" - så valde man en färg. "rubrik färg" - så valde man en färg. "lägg in bild för header" - så klickade man på ladda upp så va bilden där. and so on här ska man hitta färgkoder som består av bokstäver och siffror, man ska först ladda upp en bild och sen placera ut den rätt i stilmallen, man ska hitta vart rubrikerna och menyn är för att ändra färg och textsnitt osv. visst nu fattar jag, men när man först kommer in och det enda man ser är en massa siffror och text lovar att det är rena japanskan (iallafall för mig) sen ska man klura ut vad som är vad, det har tatt ett x-antal timmar för mig att få bloggen som den är kan jag lova. men tacka gudarna att jag äntligen är nästan klar! sen blir det ju inte alls lika svårt att fixa nästa gång man ska göra det, för man lär ju sig mer och mer varje gång.

ytterst lite av japanskan som man ska fixa med.
bild från google.


video

tittade på gamla videoklipp från när Nova va mindre och hittade denna!
hur söt som helst haha, periskopuré = ingen hit just då.



åh nej!!

jag råkade självklart komma åt nått på bloggen så den ser ut som skit nu igen..
FML orkar inte sitta med det just nu...
nästa gång SPARA SPARA SPARA i ett textdokument så man slipper detta.
lätt att vara efterklok!
ååååååååååååhhh


onsdag

så va har vi fått gjort av denna dagen tro.. jag har faktiskt vart barnledig några timmar :) mamma kom och hämtade Nova runt halv 4 så jag passade på att städa, laga mat & tvätta kanske inte det roligaste och absolut inte det man vill göra när man är barnledig en stund men så fick det bli idag.. städa behövs det ju alltid (fattar inte hur det kan bli sketet så himla fort, men det blir det!) så fram med dammsugaren och spring ner till tvättstugan där emellan, fick tvättat allt - 5 maskiner och nästan städat klart tills Nova kom hem (passade på att slappa lite ibland också) hon va hemma vid halv 8 då det va grötdags & sen på med pyjamas följt av bus & lite lek för att trötta ut hjärtat mitt och mys i soffan sen somnade hon gott vid 9 i sin säng :)

just de, jaxson & mamma petra va över en stund förut också.
här kommer en bild på goingarna :)

image description


cambaby

haha världens charmigaste!
Nova såg sig själv när jag satte igång camen och drog på världens leende.

underbara DU!!!


tisdag

idag är det tisdag vilket för mig & Nova innebär att gå till babyöppet/öppnaförskolan. va lite tveksam imorse om vi skulle gå dit eller inte för jag va jätte trött men sen tog jag mig i kragen och gick dit, vill inte att Nova bara ska sitta inne utan få komma ut lite, leka & träffa andra barn. sen tycker jag att det är kanon kul att dra ner dit, träffa andra mammor och prata av sig lite.. vi va hemma vid 20 i 4 och då satte jag igång med maten som idag blev korvstroganoff riktigt gott! sen har det inte hänt allt för mycket här hemma har diskat, plockat iordning lite & lekt med min underbara dotter, hon har blivit så himla busig! hon ålar ju iväg hus snabbt som helst här hemma & på 2 sek är hon borta hon ålar alltid dit hon inte får vara självklart.. så säger man till henne "Nova nej" så kollar hon på en skrattar och fortsätter dit hon ska, haha. gud va jag älskar den ungen, får inte nog!


min busunge på öppnaförskolan idag <3




ny blogg.

sådär nu ska jag äntligen börja blogga på Blogg.se har suttit och pillat med detta i flera dagar mitt tålamod är inte det bästa så fixade bara till bloggen lite snabbt.. den får iallafall se ut såhär tills jag fattar hur man fixar till allt lite mer :) känns iallafall gött att ha flyttat över bloggen nu, kommer garanterat uppdatera mer nu va inte alls nöjd med myshowroom det va alltid en massa krångel! men nu hoppas jag iallafall på bättre bloggtider för min del :)


öppnaförskolan

är på öppnaförskolan med min lilla trollunge :)

 

20120110-141447.jpg


så va det måndag igen

är påväg till bvc med mitt hjärta, har inte vart där på över en månad så det ska bli spännande att se hur mycket hon växt :)

20120109-104316.jpg


ny byrå

håller på att sätta ihop en ny byrå som vi va iväg och köpte förut :)

 

20120109-173628.jpg


Nova x5 jag älskar dig

nu under denna 6-7 månaden har Nova hunnit få 2 tänder (tror att mer är på G så som hon hetsbiter i allt) hon slår/bankar på allt, bord, leksaker, mamma, pappa, mage allt allt allt hela tiden (inte som hon gjorde när hon va ”mindre” utan mer kraft i det hela), lägger man sig framför henne så kommer hon fram till ens ansikte och lägger ner hennes ansikte på, myser alltså – helt underbart. hon tar även tag i saker drar upp sig och ställer sig på knä. massa nytt, jag imponeras ständigt av henne!

hon har även börjat med ett helt nytt leende, rynkar på hela näsan och ler verkligen med hela ansiktet ser så jävla sött ut – vårat charmtroll! gud va jag älskar mitt liv, får verkligen inte nog!

going


frågor & svar

har inget annat för mig så svarar på lite frågor som jag fått under tiden jag bloggat :)

Hur kom ni på namnet Nova? Hade ni några andra namn också?
- Novas pappa va helt fast vid namnet från första början för mig va det inte så populärt men när hon föddes va hon verkligen en Nova.
vi hade lite andra namn också men dom blev alldeles för löjliga för mig & mikael.

Vill du ha mer barn efter Nova?
- ja absolut! minst 2 barn hoppas jag iallafall på att få :)

Hade ni bestämt några killnamn om det skulle bli en kille?
- vi visste ju redan att det skulle bli en liten flicka, men jag har mitt favorit killnamn – L***!

Kallade ni eran bäbis något speciellt när hon låg i din mage?
- ja hon kallades för knodden :)

Va erat barn planerat och hur gammal var du när du fick barn?
- nej Nova va inte planerad, men lika välkommen för det. jag va lite tveksam i början om vi skulle behålla barnet eller ej med tanke på att vi inte hade någon lägenhet och sådär, men Mikael va helt bestämd från första stund han ville behålla det, allt löste sig med lägenhet och nu sitter vi här med världens underbaraste dotter :) jag va 19 ca 2 veckor efter att Nova fötts så fyllde jag 20.

Hur bor ni nu?
- just nu bor vi i en 2:a men söker lägenheter hela tiden och förhoppningsvis flyttar vi till en 3:a snart! :)

Hur länge har du vart tillsammans med din kille?
- jag & mikael har vart tillsammans till och från i snart 6 år.

 

där va några, kanske tar några till i veckan.. är det nått du undrar så är det bara att fråga på :)


@ikea

är på ikea & kollar med Nova, mamma och patricia :)
ska hem till mamma och käka mammas goda mat sen också!!

 

20120108-133125.jpg

20120108-133207.jpg


trötter

ligger i sängen och ska sova, har haft en kanon dag men skriver mer imon :)

här kommer lite bilder på mig & min älskade dotter från idag.

20120108-234423.jpg


home

 

älskade underbara du! <3

IMG_0531


bada

nu ska det badas :)

20120107-203744.jpg

20120107-203908.jpg

gott att äta på sin egna fot?! haha


rensa

håller på att rensar Novas garderob, plockar bort för små kläder och fyller på med nytt :)

 

20120107-220816.jpg


min lördag

hemma gjord chokladmousse gjord på marabouchoklad (MUMS),
ananas, cola & nya nr av mama så ser min lördagskväll ut :)

20120107-223303.jpg


just nu i uddevalla

är i uddevalla hos Mikaels pappa. jag & Novas faster sitter och leker med Nova medans pappa Mikael sover han är trött efter inatt då han kollade på matchen :)

20120106-104958.jpg

20120106-105026.jpg

20120106-105056.jpg


uddevalla

gud, jag är helt slut! igår åkte vi hit till Uddevalla för att hälsa på mikaels pappa & hans familj.. åt god mat & fick lite julklappar och sådär, Nova va vaken nästan hela dagen igår vilket hon inte brukar, så när klockan blev 9 så tänkte jag att hon skulle somna för det brukar hon ju göra.. men icke, runt 12 halv 1 inatt somnade hon, antar för att det va ganska mycket nya intryck och med en massa djur i huset så kanske det inte är det lättaste att somna. inte vet jag men hon ville iallafall inte sova, plus att igår vaknade hon vid kvart i 8 och ville gå upp, hon brukar vakna 9 halv 10.. idag vaknade hon halv 8 så jag gick ner gjorde välling och efter att hon ätit så somnade hon om igen, men endå jag är helt slut, trött morsa – ajjemen!

idag har vi även vart nere på Torp och kollat, fick köpte lite nytt till mikael kollade även på barnkläder och ville köpt lite men mikael stoppade mig.. har ju precis tvättat upp nya kläder till Nova och jag skojar inte, det är hur mycket som helst.. så blir ingen mer shopping till Nova på ett tag (kanske när inte Mikael är med) haha.. nä ganska onödigt att köpa när man har så mycket men endå. Mikael hatar ju att gå i affärer och i stan överhuvudtaget (hatar människor säger han) han får verkligen panik så ner till Torp är typ det enda stället jag får med han till där kan man gå utan att behöva trängas med andra folk vilket är ett stort måste när Mikael ska med :) nu väntar vi bara på maten sen blir det mys i soffan hela kvällen och jag hoppas verkligen att Nova vill sova runt 9 idag, min älskade tös!

bjuder på lite bilder som tagits här i Uddevalla.

 

 

20120106-182236.jpg20120106-182507.jpg20120106-182618.jpg20120106-182655.jpg

 


nyår

på nyårsafton va vi också hemma hos mamma & glenn, åt founde och sen gjorde jag chokladfondant :) satt och spelade kort och hade roligt hela kvällen, min bror & hans tjej va även där. sen när klockan blev 12 gick vi upp på deras altan och checkade in alla raketer, mäktigt att stå där uppe faktiskt. man ser allt! har ju aldrig upplevt det så eftersom att jag alltid har festat med mina vänner på nyår. Nova sov genom allt oljud, trodde hon skulle vakna för det lät så in i heeelve men icke, sov som en stock :) när klockan blev halv 1 stack jag & mikael ner till våra vänner som firade nyår, Nova sov med mormor så vi passade på. va jätte kul att träffa gamla kompisar! hade iallafall en jätte mysig nyår.

2011-12-31
Collage


julafton

2011-12-24

årets julafton i bilder :) va hemma hos mor min med min lilla familj, min lillasyster, mamma, mammas gubbe Glenn & Glenns mamma Ulla. käkade god julmat kollade på kalle anka & bara umgicks. hade en jätte trevlig julafton & Nova va lika underbar som vanligt. skrattade åt jultomten och blev glad över sina fina julklappar :)

längtar tills nästa julafton då Nova är 1 ½ år plus att hon har en liten kusin som kommer att vara ca 6 månader nästa jul, kommer bli huuur mysigt som helst tror jag :)


första minijulen

En vecka innan julafton skulle vi fira jul hemma hos min pappa. Det va jag, Mikael, Nova, min storebror Rickard, hans tjej Hannah, min halvsyster Nathalie, halvbror Sebastin, min kära far & pappas fru Malin :) vi käkade himla god 3-rätters middag och bara tog det lungt öppnade lite julklappar och satt och tjötade hela kvällen. Nova fick sin första julklapp och började prassla och självklart äta på den direkt, julklapparna uppskattades rejält iallafall av mig. sjukt tuffa grejer – tuffa kläder till våran tuffa tjej såklart!

här kommer lite bilder från kvällen

Novas julklappar :)

IMG_4714
mini 1


andra minijulen

denna fredagen började stressigt, då jag & Nova va extra trötta på morgonen och tog en liten sovmorgon. Mikael mormor skulle komma och hämta oss klockan 12 och dum som jag är så packade jag inte dagen innan så blev lite stress under morgonen för min del då Mikael va iväg och jobbade men efter en stund av stress ringer Mikaels mormor och berättar att hon blev lite sen så då kunde jag lugna mig lite.. vi hämtade upp Mikael och körde vidare mot Sollebrunn när vi kom fram ställde jag mig och gjorde rocky roads som min svärmor ville att jag skulle göra, dom blev kanon goda! hopp in i duschen och sen började folk trilla in, vi käkade julmat & sen va det dags för Bingolotto (uppesittarkvällen va ju..) och på säkert 20 lotter vanns 250 kr om inte mindre? mellan pauserna i bingolotto passade vi på att dela ut julklappar Nova fick en jätte fin ”lära gå vagn” (heter det så?! haha) kläder & en rullande, blinkande, låtande boll som hon för övrigt tycker är skit roligt! jag & Mikael fick en toast maskin, en blender, en fotoram som man sätter in ett usb-minne så visas det olika bilder & pengar plus att mikael fick kläder och jag fick också lite smått till mig själv :) på kvällen spelades det spel och tjötades, en toppen dag verkligen!

2011-12-23







RSS 2.0